press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

Bone-Fish Pond Nature Preserve

New Providence, BS

Located in the recently created nature preserve on the southern coastal area known as Bonefish Pond,

 

The new visitor center for the Bahamas national trust had to meet stringent sustainability requirements,

 

It had to accommodate a crowded daily visitor load with careful management protocols to mitigate drainage to the fragile eco-system. Raised above the flood plain the building main floor accommodates information kiosks, concessions stand, interpretative areas, gift stove and washrooms. 

 

The areas under is used for storing kayaks, Canoes and other recreational equipment along with additional washrooms. A sinuous boardwalk traces through extensive mangrove creeks and wetlands terminating at an observation platform at the beginning of inlet into the estuary.

"Our Mission is to deliever exceptional design ideas and solutions for our clients through the creative blending of human need, environmental stewardship, value creation, science and art."

CLIENT

Bahamas National Trust

COST

Withheld

OVERVIEW

A sustainable Visitor's Center for The Bahamas National Trust

PROGRAM

Parking area  Gallery area  Concession Stand  Retail area  Washrooms  Wraparound Deck  Viewing Tower  Kayak/Canoe Storage.

SIZE

36,000 s.q. ft.

SUSTAINABLE METRICS

LEED Silver, Targeted

SERVICES

Architecture Interior Design | Landscape Architecture Urban Design & Planning | Consulting

NEWS & IDEAS +

Related Work